2007-10-02

Lägg ner Sida

Det har framkommit att det förekommer oegentligheter i Sidas hantering av biståndspengar. Detta känns inte nytt utan det är något som min intuition länge har sagt mig.

Jag är övertygad om att biståndspengar ges till förbrytarregimer som utan att ge det till sina behövande landsmän istället behåller pengar för sin egen vinning. För att vältra sig i lyx. Detta tar Sida ingen som helst notis om och uppföljningen av effekten av utdelade medel är obefintlig.

Det finns, på god grund, också anledning att ifrågasätta Sidas omfattande overhead-kostnader. En ej försumbar del av de medel som ska ges i bistånd hamnar istället internt hos Sida för att täcka alldeles för flådiga lokaler, för mycket personal som inte gör många knop samt för höga lönekostnader.

Sida måste läggas ner eftersom deras verksamhet och hantering är ytterst tvivelaktig. Svenska folkets skattepengar skulle kunna användas på bättre biståndssätt så att behövande verkligen kan få gagn av den hjälp som är ämnad dem. Det är också viktigt att inte bara finansiera materiellt bistånd utan även, och i högre grad, utbildning. det bästa man kan ge är utbildning.

...vilket osökt för tankarna till det kinesiska ordspråket:

Ger du en man en fisk föder du honom för dagen,
men lär du honom fiska föder du honom för resten av hans liv.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Gillar Tarry Pratchets version av ordspråket bättre "ge en man eld och han är varm ett litet tag - sätt eld på en man och han är varm resten av sitt liv"

Sida är bara en liten del av den sjuka byråkrati vi har i det här landet som bör läggas ner...

Anonym sa...

Åtala dom ansvariga på SIDA, använd lagen till fullest. Publicera bilder och namn på de ansvariga så vi enkelt vet vilka människor som stjäl pengar för deras kärlek till sadister, diktatorer, palestinska sataniser mm.

Anonym sa...

Håller med till fullo (men inte med kommentatorerna). Kina och Indien och Singapore har inte skapat sitt välstånd med hjälp av bistånd.