2007-08-30

Det har börjat sjuda i SMC:s gryta

Appropå mitt tidigare inlägg, MC-döden och NTF:s häxjakt, så har det nu framkommit att SMC skrivit ett öppet brev till NTF med titeln "Öppet brev till NTF:s styrelse från SMC". Brevet finns att läsa här. Har jag förstått situationen rätt så har det också lagts fram en motion till SMC:s stämma om att SMC bör träda ut ur NTF.

Sålunda har nu SMC gett upp den tysta diplomatin för att i stället ta till orda offentligt. Detta kan visa sig vara i grevens tid. Kanske kan det kalmera medlemmarna så att de stannar kvar i SMC, men om irritationen i de egna leden över SMC:s senfärdighet består, kan det rent av tvinga fram ett utträde NTF för att SMC ska kunna behålla medlemmar. Om inte i år så kanske nästa år. Time will tell.

Nya bud: SMC säger att brevet är ett öppet "internt" brev som inte skickas till pressen. Mycket märkligt. Om det inte är ett öppet brev i dess rätta bemärkelse går det ju inte heller att påräkna ett offentligt svar. Detta får antagligen effekten att grytan inte bara sjuder utan börjar koka. Innehållet bränner fast i botten och blir svårt att diska ur. Se vidare officiellt uttalandet från SMC på SMC:s debattforum.

Inga kommentarer: