2007-08-31

Spegel spegel på väggen där...

Idag ska det starkt ifrågasatta företaget Medison leverera sina första exemplar av 1000-kronorsdatorer. Man har i branchen konstaterat att det är omöjligt att komma ner i så låga summor även med större tillverkningsserier. Medison har av allt att döma inget avtal med någon leverantör och serviceorganisation, och avslöjar inte heller vilken tillverkaren av datorn är.

Är Medison en bluff? Jag tycker mycket pekar på det. Om det inte är det så måste företagsledningen vara så förblindade av sina orealistiska idéer att de verkligen tror att det hela ska gå ihop. Är det inte så, rör det sig möjligen om ett klassiskt Ponzi-schema, det vill säga att de första beställarna får datorer som finansieras med senare beställares pengar. Att Medison-ledningen dessutom har lagt locket på och inte svarar på några frågor, har en märklig företagsadress utan telefonnummer och har samma företagsnamn som ett mycket stort internationellt medicintekniskt företag, förstärker misstankarna om att det rör sig om en bluff.

Det ska bli spännande att se om det verkligen levereras några datorer. Följ den intressanta debatten på konsumentsajten Cint eller i forumen på sajten SweClockers.

Inga kommentarer: