2007-09-15

Det islamistiska vansinnet

Islam framstår idag som det ensamt största hotet mot den västerländska världen. Trångsyntheten är total och när något allra minsta som inte faller falangisterna i smaken yttras eller illustreras är cirkusen i full gång. Den svenska yttrandefriheten är hotad.

Det senaste utfallet från islamistiskt håll är ett al-Quaida-hot mot konstnären Lars Wilk. Hotet är ett resultat av att Wilk porträtterat profeten Muhammed som rondellhund. Säpo betraktar hotet som allvarligt, men menar att personskydd är en sak som ska hanteras av länspolismyndigheten. Säpo menar att man endast levererar personskydd till statsledningen. Medan polisen träter svävar Wilk i ovisshet om vad som ska hända. Al-Quaida har satt ett pris på hans huvud.

Carl Bildt och Fredrik Reinfeldt, dessa utomordentligt lama politiker, vill inte uttala sig. Det går att hålla för troligt att man är rädd för att stöta sig med det islamistiska lägret. Att ingenting sägs betyder att militanta och rabiata islamister flyttar fram sina positioner. Även om hotet aldrig omvandlas till handling är det att betrakta som en ren terrorhandling i sig. Politikerna gör och säger ingenting trots tal om att skydda medborgarna från terror. En statsledning som backar eller står i tystnad är inte mycket att ha.

Det finns anledning att uttrycka missnöje över den svenska flatheten. Fundamentalistiska hot måste tas på allvar och bekämpas. Det må så vara att de flesta utövare av islam är fredligt sinnade, men så länge ingen protesterar därifrån, utan bara står stillatigande, kan hela religionen komma att uppfattas som ett hot. Det i sig är också en form av trångsynthet, men samtidigt en förståelig och naturlig kontrareaktion.

21 kommentarer:

Anonym sa...

Förra året så var det ett antal franska tidningar som samtidigt publicerade själva muhammedbilderna med motiveringen att det är deras plikt mot yttrandefriheten. Samtidigt stiftade Nationalförsamlingen en lag som förbjuder religiösa symboler i skolan, dvs huvuddok (och kippa) blir förbjudet.
Frankrike har kvar sitt goda namn och rykte i arabvärlden, ja kanske mer än tidigare eftersom man inte tofflar. I Sverige däremot så kommer det förslag om separat civilrätt för muslimer etc.
Dags att stå upp för västerländska värderingar såsom yttrandefrihet, jämlikhet och demokrati även om de ytterst har sina rötter i en kristen tradition,och säga klart men vänligt nej tack till Islam och andra mörkermakter.

Anonym sa...

Demokrati har inget med kristendom att göra. Religioner leder så ofta till död, pina, och förstörelese. Dagens kristna religioner är mestadels urvattnade, speciellt i Europa, jämfört med dess ursprung, men bibeln är en otroligt våldsam och intolerant skröna. Mänsligheten skulle vara så mycket mer fredlig utan alla dessa otidsenliga vidskepelse-kulter.

Folkomrostning Nu! sa...

Veritas,
Hur manga manniskor har dodats av kristna fanatiker de senaste 50 aren? Hur manga har dodats av Islam? Bara Islam ligger bakom 99% av alla terror mord offer de senaste 10 aren. Blanda inte ihop fredliga religioner eller ateister med Islam. Islam ar en mordisk satanisk religion, det syns pa resultatet av vad dom lyckats astadkomma.

Anonym sa...

Lite naivt att tro att världen skulle vara mer fredlig utan religion. Det finns miljarder människor som mår bra av att utöva sin religion och som inte gör det på någon annans bekostnad. Människor hittar alltid någon anledning till att slå ner/mörda/trakassera en annan människa. Är det inte religion så är det något annat. När en människa blir för intresserad/besatt av en enda "sak", oavsett om det är religion eller en hobby så blir det fanatism och det är fanatism som är faran. Fanatiker går tyvärr att hitta överallt. Allt är inte så enkelt som vissa vill ge sken av...

Anonym sa...

Nog är det ofta religioner som ligger bakom människans dumheter, men glöm för den skull inte vad politiska ideologier ställt till med tidigare i historien. Men då dessa sjuka idéer hotar demokratier och fria människor måste man stå upp tillsammans och störta dem i fördärvet, därför skulle ALLA publicera bilderna, så kan de heller inte angripa enskilda individer som detta fall då fegheten råder och inställsamheten sätter vår frihet på spel.

Migrapolis sa...

Uppenbart var Reinfeldt och regeringen har sin lojalitet. Detsamma gäller svensk massmedia, t ex SVD som inte ens ids publicera bilden man debatterar om. En ynkedom att på detta sätt lägga sig platt för extremism. Vidare är det ju så att dagens hot kommer från svenska muslimer, direkt eller indirekt. Man läser knappast NA i Pakistan eller Irak, man kan heller inte uttala ord som Lars eller kariaktyr som man kunde höra läsas upp i nyheterna.

Anonym sa...

Här är starka ord om Världsproblemet:
http://www.youtube.com/watch?v=HhN6CG1zCRc&mode=related&search=

Denna frispråkige Englesman har gjort 10-tals lysande snuttar, och här är de flesta:

http://www.youtube.com/results?search_query=pat+condell&search=Search

Ha en trevlig kväll.

Anonym sa...

OM någon mördas av bakåtsträvarna inom Islam, så hoppas jag att alla tidningar/media i hela världen publicerar hur mycet bilder som helst på Pedofilen Muhammed.

Här är Islamisternas CV:
http://www.thereligionofpeace.com/

Fred utan Religion är enda vägen.

Anonym sa...

Dags att välja Religion eller Fred, dom är inte kompatibla.

Anonym sa...

Detta är sjukt. Här är en historisk målning av Muhammed som är målad "From a Khamsa of Nizami of 1539-43, painted by Sultan Muhammad, in Tabriz."

Inte F-n är det någon Muslim som reagerar på att Muhammed målades på en tavla 500 år sedan.
Källa: http://sv.wikipedia.org/wiki/Bild:Miraj2.jpg
http://sv.wikipedia.org/wiki/Muhammed

Anonym sa...

Al-Qaida i Irak är liksom ett gäng sinnesförvirrade grisar på landet som är bra på att grymta över allt och inget i tid och otid.Förmodligen vår tids största skämt till organisation utan snack.

Pelle Viking

Migrapolis sa...

SVD hör dessvärre till dem som inte orkat stå upp för yttrandefrihet och västerländska värderingar. Detsamma gäller Abdullah Reinfeldt som låter sig våldtas av islamister som vi föder i vårt eget land, en ynkedom.

Mats Dagerlind sa...

Media uppför sig som en fotgängare som blundar och går rakt ut i gatan på övergångsstället bara för att det står i lagen att bilarna har stopplikt.

Man kan undra om dessa journalister också går fram till en Hells Angels-medlem och kallar hans HD för moped eller provocerar en stressad polis genom att kasta tomater och spotta på honom och samtidigt peka finger och rabbla att "du din snutjävel får inte använda mer våld än nöden kräver mot mig - ha-ha!"

Hur länge klarar man sig oskadd i samhället om man alltid utnyttjar sin rätt att provocera och dessutom gör det för provokationens egen skull? Inte särskilt länge tror jag, och det krävs inte att man provocerar några militanta islamister heller, det räcker att gå fram till ett gäng väl förfriskade killar utanför krogen och kalla dem för bögjävlar så är risken stor att man kommer få sitta i rullstol resten av livet.

Det är förvånansvärt att journalister inte inser att yttrandefrihet är en frihet under ansvar. Det är en viktig frihet och just därför måste den användas med omdöme och inte missbrukas. Det viktiga med yttrandefrihet är dess betydelse för det demokratiska samhället, rätten att få uttrycka en åsikt, att opinionsbilda.

Yttrandefriheten inbegriper inte rätten att kränka och i utan goda skäl provocera individer eller grupper, och det gäller även om man själv inte anser att mottagaren borde bli kränkt men inser att så kommer att ske. Det är så lätt att bli etnocentrisk och avfärda alla muslimer som stollar, lätt att bli arrogant och trampa på det som andra anser värdefullt, bara för att man själv inte ser något värde i det eller anser det vara vidskepelse.

Det är helt legitimt att ha invändningar mot islamism, mot sharia-lagar, mot teokrati, mot kvinnlig omskärelse, mot heltäckande slöjor och allt man anser stå i strid med grundläggande humanistiska värderingar MEN det gör man genom att argumentera i sak, inte genom att publicera nidbilder på den store profeten, inte genom att spotta på Koranen osv.

Naturligtvis kan vi inte ursäkta våld och hot från muslimska extremister, men vi kan förutse det och om vi menar oss ha kommit längre, om vi anser oss stå över primitiv vidskepelse med vår humanistiska sekulära världsåskådning, då kan vi definitivt visa att vi kan uppträda mer moget och civiliserat än de vi pekar finger åt.

Anders sa...

Mats Dagerlind har inte förstått att en civiliserad tradition står mot en barbarisk.
Vi civiliserade har vår yttrandefrihet eftersom vi kan yttra oss om varandras världsåskådningar utan att meningsmotståndaren ser rött och börjar hugga vilt omkring sej. En troende muslim har inte kommit så långt (ens i de västländer som föder dom). Många troende kristna verkar klara kritik alldeles utmärkt. Vissa av de "fanatiska" kristna vädrar dock morgonluft när muslimer tillåts regera vad som får sägas om religion - mörkerkristna drar nytta av det.
Poängen med yttrandefrihet är att man inte ska behöva oroa sej vad snarstuckna våldsverkare får för sej - det är vad en västerländsk civilistation iaf har som mål.
Mats Dagerlind jämför provokationen av Muhammeds fan-club med deterministiska samband som att kliva rakt ut i trafiken= sannolik trafikolycka. Det låter som "provocera en hund så biter den"´. Lustigt - hundar som biter avlivas ofta - även om bettet var befogat. Här dödshotar islamister från samma oreciproka nivå (teckning leder till allvarligt dödshot) som galna rabieshundar, men dom ska alltså ursäktas, inte hållas ansvariga som vi hade gjort om vi verkligen skulle sett dom som jämlikar (vilket få uppriktigt gör).
Vad svenskar säger i Sverige om Muhammed ska muslimerna inte bry sej om. Lika lite som vi ska hetsa upp oss över vad de säger om oss där. Ingen här har hotat att döda nån av deras profiler. Det kommer heller inte hända.

Anonym sa...

jag ser fram emot att axla min m-16 å få rensa land dessa djävulsdyrkare. Det ska bli mig ett sant nöja att pissa på kabastenen och återigen färga mitt svärd med muhamedennarnas blod!

Anonym sa...

Det senaste mordhotet mot en svensk journalist visar bara att muslimerna är världens farligaste och mest hatade terrorister. De inte accepterar vårt fritt samhälle och yttrandefriheten. Med enkla ord de hatar alt vad Sverige och Fria Världen erbjuder till medborgarna. Däreför muslimska extremisterna har ingen plats i Sverige och i andra demokratier i Väst. Västerländska regeringarna borde deportera muslimerna tillbaka till sina medeltidsenliga hembyggder.

Anonym sa...

Hur vet muslimerna att det är Muhammed som avbildas?
Eftersom Muhammed inte får avbildas borde det ju inte finns någon bild av honom, t.e.x likt alla de skulpturer på grekiska och romerska personer som översvämmar museér.
Och, får att gå vidare, hur vet någon hur Jesus såg ut, eller för den delen gud (troligtvis en afrikansk kvinna, med tanke på var männskligheten stammar från).

åsiktsmaskinen sa...

Demonstrera tisdag den 18/9 klockan 18.00 på Sergels Torg mot den passiva och odugliga sittande regeringen.
Reinfeldt hade i veckan överläggningar med de stora islamiska förbunden i Sverige. Efter mötet sades "vi hade en bra dialog". Reinfeldt måste känna till att de flesta av oss vill veta vad som sades, vilka löften har Reinfeldt gett till galningarna? Att vi ska införa islam i skolorna? Att svenska kvinnor ska bära sjal? Hur kan det komma sig att statsmän inte för många år sedan kunde förutse vad som nu sker? Jag har sett det länge! Vi fortsätter att hålla våra gränser öppna och tar in fler och fler... Dessutom finns det inga som föder så många barn per person som islamisterna. Och vi svenska som knappt föder barn alls. Snart, mycket snart är vi i minoritet och sverige är ett islamistiskt land. Vi kan inte vänta - vi måste handla nu!

Anonym sa...

Svar till "Folkomrostning Nu!": Du kan väl åtminstone hålla dig till fakta när du kritiserar Islam. Du menar alltså att 99% av alla terrordåd de senaste 50 åren har begåtts av islamister.. sanningen är att 1 av 369 terrordåd inom europa 2006 begicks av islamister, hur blir det 99% ?

Pengator sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

För vissa kan en politiker var helig för andra ett fotbollslag. I ett demokratiskt samhälle måste man vara beredd att höra sånt man inte gillar. dom smädelser man kan höra om enskilda spelare och lag under idrottsevenemang kan vara mycket otrevliga, men förbjuda dom? Samma gäller religioner, folk kan inte vara slavar under religiösa system som dom inte ens tillhör själva.