2007-09-07

Demonteringen av vården

Svenskan skriver idag om att man tagit del av ett hemligstämplat (!) material från hälso- och sjukvårdsförvaltningen. Vi måste omedelbart fråga oss och kräva svar på hur ett sådant material, som rimligen borde vara offentligt, kan vara hemligstämplat. Materialet handlar om omfördelningar inom sjukvården. DN har i sin tur uppmärksammat att flera höga vårdchefer flytt efter det borgerliga övertagandet.

Jag är borgerligt orienterad men börjar må fysiskt illa av hur omsorg och offentlig vård demonteras. Adekvat vård blir en klassfråga. Vad gäller tandläkarvård, som är hysteriskt dyr - tur att jag aldrig har hål i tänderna - så kommer det om några år gå att avläsa individers ekonomiska status genom att titta dem i munnen. Detta helt oacceptabelt.

Sjukvård och försvar demonteras i besparingarnas och privatiseringens namn. Var i herrans namn tar de sparade pengarna vägen? Vad används eller ska de användas till?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Man ska få göra sina egna val, heter det från högern. De som inte har resurserna att göra dessa val hamnar utanför.

Kul att du reagerar!

Anonym sa...

Det går till skattebidrag och sänkningar av skatter för medel -högavlönade/rika...
Istället får alla individer en prislapp till "friheten" som kräver man istället betalar, mycket mer av vad vården kostar för en själv.
Ett kortsiktigt planeringstänkande som ej gör några investeringar för framtida "vårdbehov" hos individer.
Mottot "Skit i andra och gör som du vill 'NU*'"
Konsekvenserna av detta synsätt kan mycket tydligt studeras i USA som idag har en befolkning där närmare 15% av den EJ omfattas av någon sjukvårdsförsäkring.
Etc Obehandlade diabetssjuka med kallbrand i fötter..
Effektern av försämrad tandvården syns redan idag. Arbetslös som jag är har nu tre inflammerade tänder där rötterna är döda, men som EJ är tandvårdsbehandla pga kostnaderna. Problemet för mej är bara att inflammtionenerna sprider sig sakta i ansiktet, så jag drabbas även av hörselproblem. Gör jag inget så kan inflammationerna om ett par år hinna sprida sig till hjärnans hålutrymmet och jag dö pga varbildningar i hjärnan...
(51-årig programmerare)
För mej så synes det som moderaterna anser att alla som ej är kapitalproduktivita(olönsamma för statens kapital) faktiskt får tåla och räkna med de dör pga saknar pengar för advekat vård.