2007-09-11

Boris rustar. Spetnaz står för dörren

I en artikel på Brännpunkt i Svenskan idag ser jag äntligen ett inlägg där man fokuserar på att det forna Sovjetunionen fortfarande är ett hot. Och visst är det som sägs i artikeln så, att så länge Ryssland inte är en demokrati är hotet mot Sverige reellt.

Vi vet inte - invaggade i vår falska trygghet - idag om det pågår planering för invasion. Kanske inte att iscensättas idag, men att ingå i den framtida planeringen. När nu forskare på FOI slår larm måste detta tas på fullt allvar.

Att Sverige avskaffat sitt försvar - "eftersom det inte finns några direkta hot" - vittnar om att politiker, förblindade av spariver, inte lyssnat på FOI, FRA och svensk militär. Vi såg hur Sovjet invaderade ("befriade") länder i östblocket och hur man eldade på det kalla kriget.

Putin är inte att lita på. Det kan klart ses en pågående demokratisk retardation under hans styre. Vi vet inte vad som finns gällande expansionsplaner. Ingenting. Vi kan dock iakta trupprörelser och militära övningar. Vi hör också Putin göra hetska politiska utspel om EU:s försvarsalians. Detta sammanvägt borde starta larmklockor.

Att vi stillatigande kan se det svenska försvaret tillintetgöras är inte bara obegripligt utan oerhört beklämmande. Politikerna blottlägger oss inför den kommunistiska ryska staten. Vi har inget som helst försvar. Regementen är nedlagda, flottiljer likaså. Vi har inte ens en huvudstadsdivision längre. F18 Tullinge, F16 Uppsala, F10 Ängelholm, F5 Ljungbyhed. Allt borta. Listan kan göras lång.

Vi befinner oss i ett ytterst allvarligt läge där "de nya moderaterna" svikit sitt fundament, värnandet av det svenska försvaret. Svenskarna får alltså skapa ett eget skuggförsvar. Ett nätverksbaserat gerillakommando koordinerat över Internet, Telefon eller Radio. Problemet med koordineringen är dock svårlöst. I ofred kan vi inte räkna med några fungerande telekommunikationskanaler. I ett skarpt läge har Spetsnaz redan eliminerat alla möjligheter till kommunikation.

1 kommentar:

Anonym sa...

putin är inte kommunist han är typ mitten.vladimir är mycket popuräl i ryska federationen men hans tid är över.ryssland är inte som sverige att man kan bli omvand hur många gånger som hest.i ryssland är mer som usa att man kan bara bli omvand två gånger.men nu är det osäket vem som kommer ta över.