2007-09-24

Den amerikanska ondskan

Idag står att läsa att Richard Cheney hade planer på att provocera fram en konflikt mellan Israel och Iran för att på så sätt ge möjlighet för USA att blanda sig i.

USA tillhör ondskans axelmakter vilket är något George W Bush sopat under mattan. Den amerikanska världspolisen - utan intresse för världen som sådan - smed återigen planer att göra ingripanden. Att USA gång på gång utsätter andra nationer för rena övergrepp har blivit vardagsmat.

USA är det vapen- och krigsälskande landet. Krigen har som primärt syfte att lägga under sig naturtillgångar och som sekundärt syfte att samla de normalt heterogena massorna kring ett och samma fokus. För omvärlden är detta mer än lovligt genomskinligt, men inom USA är det ingen som förstår. Eller åtminstone inte tillräckligt många. Den som opponerar sig anklagas för att bedriva regimkritisk hets.

Att de antiamerikanska strömningarna och terrorangreppen mot amerikanska intressen ökar är inte på något sätt underlig.

1 kommentar:

Anonym sa...

Du har fått allt om bakfoten. Det är den israeliska lobbyn AIPAC som styr USAs mellanöstern politik. AIPAC är den mäktigaste lobbyorganisationen och Cheney är anhängare av israels sak (liksom majoriteten av kongressen), även George Bush är anhängare, likaså Bill Clinton, Hillary Clinton, Barak Obama, etc. Hela eliten bland politikerna gör som AIPAC säger. Och AIPAC får order från Israel. T.ex. såg AIPAC till att HAMAS stämplades som terrorister, via USAs kongress, dvs Israel låg bakom det. AIPAC kan tvinga presidenten hur de vill, se
http://en.wikipedia.org/wiki/Aipac