2007-09-19

Dödgrävaren och svekpartiet KD(s)

Pseudopartiet Kristdemokraterna har sått sin sista potatis. Dödgrävaren Hägglund har nu definitivt tagit sista spadtaget i förberedelserna inför att sänka ner den Kristdemokratiska kistan. Av jord är du kommen, till jord ska du åter varda.

Kristdemokraterna var redan innan valet farligt nära fyraprocentgränsen. Nu håller jag för troligt att man är under med god marginal. Löftesbrottet om fastighetsavgiftsnivån var den sista spiken i kistan. Hägglund måste påminnas om det åttonde budordet: "Du ska inte bära falsk vittnesbörd mot din nästa". Tid för bikt.

Aliansen vann med hjälp av kristdemokraterna. I och med att KD(s) nu håller på att utradera sig från jordens yta håller inte aliansmatematiken längre. KD tillsammans med socialmoderaterna (de nya) har sina fötter i våt betong. Redo att sänkas i Nybroviken.

Varför blev det så här? Jag kan inte komma ihåg en enda regering som så kapitalt lyckats reta gallfebern på så många väljare på så kort tid. Finns det en dold agenda?

Vi kommer att se truppförflyttningar i politiken. När de etablerade partierna fallerar i kommunikationen med väljarna kommer rena missnöjespartier att växa dramatiskt. Tidigare var ju Ny demokrati ett sådant exempel. Upp som en sol, skapa oreda, och ner som en pannkaka. Oredan en direkt effekt av etablerade partiers oförmåga att kommunicera och hålla sig till sanningen.

Jag blir så trött.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Skitbra nu får jag betala mera i avgifter på huset än jag betalde i fastighetsskatt förr.

Anonym sa...

Och varför i all världen skulle KD förlora väljare på att man lyckats genomföra andemeningen i sitt förslag trots att man är så litet i Riksdagen. Vem kritiserade miljöpartiet för valsvek för att s inte genomförde deras förslag i regeringsställning??
Alliansen har inte tappat fler väljare efter valet än vad s har gjorty efter i stort sett alla val de vann. Opinionen om tre år kommer att se helt annorlunda ut.

Anonym sa...

Nja, politiken är ju det (o)möjligas konst, det måste kompromissas och jämkas, om Hägglunds parti hade tagit hem t ex 25 - 30 % så hade deras förslag genomförts utan problem. Värre svek är väl "trängselskatten", den fortsatta nedmonteringen av försvaret och skattediskrimineringen av pensionärerna.

Unknown sa...

Vi får pröjsa 300:- mer i månaden tack vara den "slopade" fastighetsskatten. Tack för den kära skattesänkarparti! Och jag som dessutom röstade på skiten!