2007-09-05

Bisarrt val av ny försvarsminister

Och så sköt man sig i båda fötterna och kunde sedan inte gå. Istället fick man blödande krypa fram på knagglig mark.

Att välja Sten Tolgfors - enligt sagesmän ibland kallad Torrfors med anledning av sin gråaktighet - till ny försvarsminister förefaller mycket märkligt. Tolgfors vapenvägrade och gjorde vapenfri militärtjänst hos Röda korset i förvissningen att all vapenmakt är av ondo. Inget konstigt alls beträffande den ståndpunkten, men att sedan i sken av det bli vald till ny moderat försvarsminister efter Mikael Odenberg känns bisarrt och närmast surrealistiskt. De nya moderaterna har bara efternamnet gemensamt med det tidigare borgerliga partiet. Precis som DN:s ledare påpekar tyder försvarsministeravhoppet på dåligt ledarskap hos statsministern som närmar sig gruvhål dolda i moras.

Varför har då Tolgfors valts som ny minister? Givetvis därför att han är en partitrogen icke ifrågasättande politiker. På så sätt är han den ideala marionetten för regeringen Reinfeldt som alltså kommer att kunna fortsätta den alarmerande utarmningen av det svenska försvaret.

Att ÖB Håkan Syrén beklagar Odenbergs avgång i en artikel på mil.se får ses som en av den allvarligaste typen av kritik mot regeringen. Att man nu senare i eftermiddag försöker ljuta olja på vågorna i artikeln "Ny minister med gedigen bakgrund" framstår bara som ett försök att mildra kritiken för att inte komma på ofot med den nya försvarsministern - Torrfors.

4 kommentarer:

Anonym sa...

"farväl till vapnen" Det är ju fullständigt lysande, att utse en vapenvägrare till försvarsminister , när man är på väg att genomföra "de största besparingarna sen 20-talet" enl M Odenberg.

Anonym sa...

Det blir bara roligare och roligare med den här regeringen vid rodret. Surrealistiskt är ordet, sa Bull.

Migrapolis sa...

Vem vill samarbeta med en statsminister som sitter i knät på islamister, det är frågan.

nils cson sa...

Jamenvatusan,det är ju 19 år sedan han vapenvägrade. Handen på hjärtat, har vi inte lite till mans ändrat oss lite eller mycket i många frågor och uppfattningar under den här tiden?