2007-09-11

Religion och Ulvskogs semikommunistiska smygförstatligande

Åter igen måste vi dra oss till minnes vad Ulvskog har för bakgrund. KPML(r) och förstatligande är sannolikt något som fortfarande finns i botten. Skomakare bli vid din läst brukar det ju heta.

Oaktat det ska jag väl säga att jag tycker Ulvskogs förslag är både bra och dåligt. Bra i den bemärkelsen att man måste förhindra skolor att hjärntvätta barn med religiös fundamentalism - det gäller kristendom, islam och övriga religioner. Dåligt i den bemärkelsen att det är ett ingrepp i friheten att skapa alternativ till kommunala, kanske totalhavererade, skolor.

Barn måste på ett sätt skyddas. De har inte möjlighet att välja själva utan blir offer för föräldrarnas religiösa vilja. Det förhindrar barn och ungdomar att bli självständiga, tänkande, ifrågasättande och kritiskt granskande individer. Fria att själva ta ställning för eller emot.

Uppsala är ett praktexempel på stad där skolutbudet är en härdsmälta när det gäller fundamentalism. Livets ords skola, Imam-skolan etc. Samtliga har har fått kritik för oskicklig och färgad undervisning som drar sig utanför skolplanernas ramverk. Sånt måste definitivt stävjas.

Inga kommentarer: