2007-09-19

Den borgerliga socialistregeringen

Jag känner att jag inte får ihop händelseförloppen. Skatter införs, skatter höjs och priser stiger. Det känns som vi inte har en borgerlig regering utan en socialistisk. Kanske socialdemokraterna infiltrerat de nya moderaterna och har tvättat Reinfeldts skalp.

Man införde trängselskatter trots löfte om motsatsen. Man höjer bränslepriserna trots löfte om motsatsen. Man sänker inte fastighetsavgiften så mycket som utlovat. Man höjer snus- och tobaksskatten. Upprabblingen över svek och lögner kan göras lång. Man ljuger och bedrar. Det värsta är att regeringens kollektiva samvete tycks vara opåverkat.

Just fastighetsskatt och dito avgift är en märklig företeelse som helt borde avskaffas. Givet att de flesta husägare bor i högt belånade hus är det sant att säga att det faktiskt är banken som äger huset. I sken av detta är det helt sjukt att beskatta villaboende. Kommunism. Alla ska bo i miljonprogrammets getton.

Priser stiger. I många fall oklart varför. Man anpassar miljölagstiftningar efter EU vilket i vissa fall betyder att hittills otillåtna växtgifter tillåts. Man gör det svårare för inhemska lantbrukare att klara sig. Speciellt gäller det ekologiskt lantbruk. Istället för svenskt kött och ekologiska grödor kan vi räkna med häftigt genmanipulerade djur - Belgian blue till exempel - och grödor.

Så vad fick vi när vi trodde vi skulle få en borgerlig nytändning? En svårt socialistisk regering. Inkomstskatten har sänkts, men det är ett skämt i förhållande till andra skattehöjningar och avgifter. Den sittande regeringen "slipper" bli omvald.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Underbart är kort för ulvarna i nya fårakläder. Jag blir gladare för var dag att jag EJ röstade i senaste valet. Jag hade ett facit i huvudet redan innan valet och slipper att bli förbannad över det val jag gjort. Sveriges repressentanter i politiken är 'gjutna i samma form'. Det enda som kan förändra det Svenska samhället finns inte.

Anonym sa...

Jag tror nog inte att man löser några problem genom att _inte_ rösta... Visst kan man säga "ha, jag röstade i alla fall inte på dem", men du bidrog också till att SD fick en större andel av rösterna.. Jag vet inte vad som ger dig störst tillfredsställelese, men jag skulle inte vara så nöjd med det...

Anonym sa...

Bra Roy-Egon! Det är mer populistiskt gnäll av denna typ som behövs för att politikerna ska klättra ner från glaspyramiden och börja ta beslut som faktiskt gynnar medborgarna.

Anonym sa...

Det är väl bra att SD får röster? Övriga partier är vid det här laget exakt samma sak. Nu är SD förstås inte en tiondel så radikala som framställs i media, men fan ska veta att exakt vad som helst är bättre än nuvarande cirkus. Både frihetsivrarna som inte fattat att de lever i ett samhälle utan tror att de har sina pengar och resurser för att "de själva" tjänat ihop till dem på något mystiskt vis, och på andra kanten gnällspikarna som bara vill parasitera på andra behöver en rejäl omgång smörj, och för tillfället är dessa två grupper av idioter de enda som har representation i riksdagen...

Anonym sa...

Tänk vad folk är negativa! Solen skiner idag. Gå ut och köp en glass och andas den klara höstluften istället! Luften som blivit mycket lättare att andas sedan ett år tillbaka.

Regeringen gör ett kanonjobb och ställer om Sverige och rensar upp i den smutsiga soppa som sossarna kokat i 25 år.

Anonym sa...

Att du är besvike beror väl på att du tillhör de fattigas skara.....de rike skarattar hela vägen till banken......6000 vad är det......växelpengar

roy-egon sa...

Anonym sa...
"Att du är besvike beror väl på att du tillhör..."

Besvikelsen består i helhetsbilden, inte sett ur eget perspektiv. Om vi tittar på de totala effekterna sett ur ett majoritetsperspektiv tycker jag det finns all anledning att vara missnöjd.

Jag glömde givetvis att ondgöra mig över försvarsnedläggningen. Typisk röd-grön politik. Helt otroligt. Kostnaden för att bygga upp försvaret igen (eftersom hotet är det samma som under det kalla kriget) kommer att kosta enorma summor. Detta därför att försvarshemligheter, som ledningscentraler i bergrum, röjs i och med nedläggningen.

Anonym sa...

Re rubrik : en annan anonym sa...

Skall jag rösta för att tillfredställa dig?