2007-09-27

Stegla och flambera den Burmesiska militärjuntan

Nu börjar omvärlden protestera mot den Burmesiska militärjuntans övergrepp mot civilbefolkningen och de revolterande munkarna. En japansk journalist har skjutits till döds.

Militärjuntan
måste nu avsättas med militära insatser. Detta måste ske av en styrka som inte innehåller amerikaner. Om de senare skulle delta kommer hela operationen att anklagas för att vara ännu ett imperialistiskt utsugargrepp. Kinas åsikter måste ignoreras.

Varför ska vi bry oss om Burma? Jo därför att befolkningen visar ett enormt civilkurage i sina protester. De vågar utmana en förtryckarregim och det är något som måste premieras av den fria världen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Varför är det ingen som talar om att de vill uppnå den ultimata socialismen på gammelkommunistiskt vis? Då skulle folk se saken i ett annat ljus tror jag. Militärjunta låter lite Marcos eller Pinochet som inte var kompisar med socialisterna.

Anonym sa...

"Varför är det ingen som talar om att de vill uppnå den ultimata socialismen på gammelkommunistiskt vis? Då skulle folk se saken i ett annat ljus tror jag. Militärjunta låter lite Marcos eller Pinochet som inte var kompisar med socialisterna"
Och du tror att juntan i Burma är kommunister? Dax att läsa på lite. Ren diktaru är det i Burma och det som har gjort mig mest uppröd är att de har avfyrat vapen mot munkar som inte äger mer än vad de har på sig. Vart har MÄNNISKORVÄRDET TAGIT VÄGEN.

Anonym sa...

Hmm. Ännu en person som tror att alla (militär)diktaturer är konservativa. Det märks att du är född efter 1989, efter kommunistdiktaturernas fall. Du tror väl inte att Kina skulle vara polare med Burma om de var liberaler?